Morten Wittrock

Morten Wittrock

Født 17 januar 1971

Gift

2 børn, en på 6 år og en på 10 år.

Dansk pianist, sanger, komponist og producer, som finder inspiration i New Orleans-musikken.

Hjemmeside: www.mortenwittrock.dk

Morten startede med at synge da han var ca. 6 år og er jo så ikke stoppet siden, Morten er mest til Blues og gammel rock både med og uden strøm gerne som det første med Ac/Dc og ZZ Top.

Det første band Morten var med i slog sig løs med Texas blues men nok mest Deep Purple.

Mortens favorit instrument er der ikke nogen tvivl om det er og bliver Roland el piano.

Herren er ligeglad om det er akustisk eller elektrisk bare det svinger og det gør det jo når ”Rock it” går på scenen hvilket de startede med til påske i 2011 efter at Morten og Frank Rothstein snakkede  om det kunne være sjovt at lave en power Rock ”N” Roll trio, Da Frank Rothstein i forvejen kendte Carsten Olsen (den skaldede kok) spurgte han ham om han var frisk, det var Carsten jo, de elsker alle energien i den gode 50’er rock, det er at holde en fest.

Til det kan jeg kun siger har du ikke oplevet dem live så se at komme af sted og oplev den fest de holder med at spille sammen, det er en sand fornøjelse både for øre, øjne og sjæl.

Hvis ikke du kommer forbi Tivoli skulle der også være mulighed for at høre dem til august i Korsør.

Udover det udgav ”Rock it” en jule cd sidste år, ”Rock it” At Christmas med 11 forskellige sangere.

På det mere personlige plan kan Morten godt lide suset det giver at spille på de store scener men også hyggen ved de små intime steder det afhænger jo også lidt af hvem man spiller med siger Morten, der som sådan ikke har nogen forbilleder, det skulle da lige være ham selv når han får nået alt det som han skal, det kan jo i sig selv være noget af en ambition at nå det hele.

Når der skal slappes af har Morten en fast tradition, Han smutter af sted på en vin tur i oktober så skal der studeres og smages rødvin.
Morten er til bil som transport middel og syntes amerikaner biler er meget fine har dog aldrig ejet en da det med at skrue på biler ikke er hans stærke side men vil da gerne eje en en dag hvor der er råd til at have en fast mekaniker på den. Eller råd til så fin en bil at den ikke kræver at Morten skal skrue på den, måske vi møder Morten og familie i en stor slæde ude på vejene en dag.

Tak til Morten Wittrock for sin velvilje og tid til denne artikel.  

 

Morten Wittrock’s Biografi.

1971 Morten Wittrock født 1971

1991 Flytter Morten til København efter at have snuset lidt til musikmiljøet blandt andet med Lars Verdich

1993 indgår Morten i fast samarbejde med Krølle Erik.

1997 medvirker Morten på cd´en Carsten Egedal That´s all right.

1997 medvirker Morten på cd´en Henrik Barner Light out boogie.

1998 indgik Morten Wittrock i fast samarbejde med komikeren Amin Jensen (Han var fra 1998-

1999 Producere Morten for første gang, det var for Ray Weaver

2001 pianist for Amin Jensen) i samme periode også set som pianist hos Søs Egelind og Kirsten Lehfeldt.

2000 udgav Morten Wittrock den meget anmelder roste cd Barner-Wittrock ”Second to none” pressen skrev blandt andet "Selv New Orleans stolte knægt Dr. John ville med garanti åbne ørerne og klappe i sine små hænder."Rend efter dem. De er alle pengene værd" .Ekstra bladet (Peter Nørgaard)

2002 udkom efterfølgeren Barner - Wittrock Favorits.

2003 medvirker Morten på cd´en Will Thomas Live at Vega.

2003 debutere Morten som producer på Ray Weaver.

2003 medvirker Morten på cd´en Amin Jensen Amin I æteren.

2004 medvirker Morten på cd´ en Hjemløs et støtte projekt hvor overskuddet er gået til hjemløse i København.

2004 indgår Morten i fast samarbejde med Peter Nyholm trommer/vokal, her er stilen hovedsageligt en blanding af boogie-woogie & rock `n´ roll.

2005 medvirker Morten på cd´en Martie Peters group.

2005 danner Morten sin egen trio med Peter Nyholm (Trommer) & Mikkel Risum (Bas) Stilen her er hovedsagligt New Orleans rock ´n´ roll.

2007 udgav Morten & Martin Roy Wade cd’en Live

2008 medvirker cd’en Martie Peters group

2009 bliver Morten kontaktet af Jes Holtsø der skal medvirke i DR. Talent 2009 Jes når hele vejen med 3 numre skrevet af Morten & Ray Weaver (kvart.semi. og finale)
2009 fast pianist for Jes Holtsø 

2010 i april udgav Jes sit debut album Jes Holtsø m. Morten Wittrock Band med Morten som producer samt komponist. Cd’en modtog meget fine anmeldelser med 4 stjerner i Bt. Politikken samt 5 stjerner i Alt For Damerne & Berlingske. Jes Holtsø m. Morten Wittrock Band tog i efteråret 2010 på turne i dk.

2011 Morten producer på cd'en Rock It At Christmas i samarbejde med bl.a. Rock Nalle, Keld Heick, Mike Tramp, Ester Brohus, Alex Nyborg Madsen, Mek Pek, Daimi, Charlotte Vigel, Jes Holtsø, Ray Weaver og Simon Jul Jørgensen.

2012 Den nye Jes Holtsø (for dem af jer der ikke skulle vide det så er det lille Børge fra Olsen banden) cd slippes løs på gaden d. 14 maj.
Udover det skal ”Rock it” spille hele sommeren i Tivoli, ”Rock it” planlægger at lave en live cd i år hvilket vi jo er en del der ser frem til. Så snart sommeren går på held er det ud på landevejene først er det med Jes Holtsø i September på turne derefter skal Morten ud og underholder med ”Rock it” i hele november og december.