Eva Eastwood

Eva Eastwood – A voice from the fifties.

Eva Eastwood hedder i det virkelige liv Eva Östlund, Östlund blev til Eastwood under hendes ture til US da Eastwood var lettere at skrive og sige udenfor Skandinavien, Eva er født i 1967 i Örebro Sverige

Er gift med Jan Östlund og har to børn og bor i dag i Örebro hvor hun har sin base og driver sin forretning. Eva synger både på svensk og engelsk udover det skriver, spiller og producere sine egne plader.

Eva er ud af en søskende flok på 6, hvor af hun er den yngste, hendes mor døde desværre i en meget ung alder og dette berørte Eva meget, Eva voksede op sammen med sin søster Carina hos sin tante i Örebro og begyndte da hun var 9 år på at skrive sange og har gjort det lige siden.

Det var Eva’s bror Hansa der lærte hende at spille guitar, han gav hende et klaver og hendes første Gibson guitar holdt mange jamsessions som fungerede som træning i at spille og det blev til mange gode timer. Som vi alle nu nyder godt af.

Eva startede et af hendes første band sammen med sin søster og venner ”The Sisters” og derfra begyndte det at tag fart, Eva mødte i 1994 The Peak Brothers et rockabilly band som fik hende på de tanker men det var Jack Scott som gjorde at Eva begyndte at spille Rockabilly

90’erne Skete der mange ting for Eva, svenske Warner Bros. Fik en demo af ”Cry” og ville høre mere men Eva var på vej til USA med mand Jan Österlund som hun blev gift med i 1995 og det var deres interesse for musik som fik dem til at holde deres bryllupsrejse i US som samtidig var deres første tur til US men absolut ikke den sidste. Eva mødte mange mennesker i Nashville som havde den samme passion for musik, de fik hurtigt en stor respekt for hende både hendes sang skrivning og hendes måde at preforme på.

Hvilket gjorde at hun i 1997 blev tilbudt en 5 års kontrakt hvilket jo var noget af en drøm men et lidt for stort skridt lige der, da det ville kræve at hun skulle flytte til US, så det blev det ikke til men havde nu fået troen på at hun kunne komme langt med sin musik  

Eva udgav sit første Rockabilly nummer på plade hos svenske Tail records under navnet ”Bobbi Jo” det var een cover udgave af ”Starlight Starbright”

I 1999 fik Eva tilbudt at gå i studiet med Lasse Strandheim det blev starten på ”The Major Keys” og debut albummet ”Good things can happen” blev udgivet.

 The Major Keys bestod oprindeligt af  Jyrki Juvonen Guitar, Tage Phikkanen på trommer, Frank Snow på piano sidst men ikke mindst Jan Österlund (Eva’s mand) på Slap bas.             

Et af de første gigs for dem var til Rockabilly rave i England.

I Sverige blev der både spillet til Rockabilly og Country festivals da Eva altid har været meget alsidig.

I dag består bandet af Jesper Whilborg på guitar, Kristian Ekwall på trommer, Jan Österlund på kontrabas og Frank Snow på piano, på pladen ”Lyckoost” der kommer til april er der hjælp fra gospelkvartetten ”One way brothers”

Eva er stadig lige produktiv og har gennem årene skrevet over 700 sange hvoraf disse har indspillet dem The Boppers, Bopping Steve, Johan Blohm, The High Jacks, Lalla Hansson, Jesse Al Tuscan, Little Rachel, Hank T Morris og Linda Gail Lewis (Jerry lee Lewis lillesøster)

Eva Eastwood fik i 2009 ”Millencolin Music Prize” som den første kvinde.

I Amerikanerbil kredse i Sverige er Eva Eastwood et stort hit og vil være det i mange år fremover, derfor håber vi også på snart at se og høre Eva Eastwood på den danske musik scene da det kun kan gå for langsomt med at få denne stemme til at lyde over hele det danske land.

Den energi og udstråling som hun kommer med i sine sange og når hun spiller vil vi også have lov at nyde godt af på denne side af sundet.

Skulle du af uforklarlige grunde endnu ikke have hørt Eva Eastwood så besøg hendes hjemmeside og nyd hendes musik, det skylder du dig selv og du vil ikke fortryde det.

Du kan læse og se mere til Eva på www.evaeastwood.se

Jeg har skrevet denne artikel i samarbejde med Eva, håber du har nydt den.

Jesper Petersen


 Discography