The Blues Overdrive

The Blues Overdrive
Hvor længe har I haft interessen for Blues
Vi har hver især interesseret os for bluesmusikken siden teenageårene.  Da vi alle har kunne lide rock musik har disse inspirationer ofte ført mod rødderne, som er blues.
Den første plade blev delvist til hos Ulf Taubes studio Prefade og delvist i vores eget studie, som hedder Cherry Recording Studios.
Der er en ny cd på vej. Vi er pt. midtvejs med den og håber at have den klar til julehandlen. Dem der kan lide blues kan godt glæde sig. Vi har et par store overraskelser med i
posen.
Den nemmeste måde at finde ud af hvor du kan opleve gruppen live er ved at tjekke kalenderen på www.bluesoverdrive.dk eller på Facebook. Der er en del koncerter i kalenderen. Fra København til Odense til Bornholm.

Medlemmerne af bandet
Martin Olsen 35 år udannet grafiker bor i København, har kæreste dog ingen børn. Martin startede med at spille som 12 årig, igennem årene har han spillet folk, rock og elektronisk, nu er det blues der står højst på hitlisten.
Martin lytter til fortiden meget til Jimmy Rogers, Jimmy Reed og lidt syre med The Grateful Dead
Martin har kun spillet i The Blues Overdrive, ønske bare at give folk en god oplevelse om det på de små intime spillesteder eller de store scener, live bliver der spillet elektriske men Martin holde også af det akustiske.
Martin’s yndlingsinstrument er Epiphone Riviera guitar
som han spiller på live. Ud over det er forstærkeren også vigtig. Martin spiller på en håndbygget TopHat Club Royale. TopHat laver førsteklasses håndloddede forstærkere og Martin er stolt af at være sponsoreret af dem. 
Martin syntes det var meget lærerigt og udfordrende at lave den første cd hvilket jo ikke har forhindret i at der er en ny på vej, så der bliver jo ikke tid til meget andet end musik i fritiden må Martin indrømme
Martin er ikke medlem af nogen bil klub men en Chevrolet impala fra 1960 ville da ikke være dårligt at få fingerne
i.
Lars Heiberg Andersen  38 år bor i A-town uddannet på gaden Skateboard(gaden), bøger, punkmiljø, familie, venner, fjender og musik.. antallet af børn er i skrivende stund 2
Lars begyndte for alvor da han var 14 år med at slå trommerne på plads og har gjort det i lidt forskellige musik arter Har været omkring ekstrem progressiv metal, Jazz, Rock, Avantgarde, afrobeat….

Forbilleder/lytter til ? Captain Beefheart(Don Van Vliet), Charles Mingus(specielt Dannie Richmond), Miles Davis, Neil Young, Jr Kimbrough, RL Burnside, Son House, Eric Copeland, Brian Eno, Zawinul, Tricky osv...osv..
Lars har spillet I en hel del bands men er pt og aktiv i ”All My Exes”  (se tidligere artikel i klubbladet)
Lars drømmer om at spille til han ikke kan mere dette gælder på akustiske og elektriske og det gælder både på de små og de store steder holder dog meget af det de intime steder hvilket nok er grunden til
at Lars siger at hans yndlings instrument er en seng Auping i extra længde…
Lars kan svagt erindre at de optog noget og har senere erfaret at det blev til en cd … skål!!
Muligvis af samme grund Lars holder sig til rugbrødsmotoren og ikke er medlem af nogen kørende klubber.
Andreas Andersen 30 år Bor i turbussen, øvelokalet samt studiet uddannet på Life University School Of Hard Knocks and Bumpy Roads.
Gift med landevejen og som følge af dette er der en vis mulighed for at der findes replicaer rundt i landet, erhvers risiko. Andreas spille harmonika da han var 7 år men indså der var flere piger i at spille guitar så skiftede da han blev 12 år.
Andreas begyndte at spille guitar til sin onkels gamle kassettebånd med Elvis. Derfra rundt til en masse forskellige genrer. De sidste mange år elektrisk blues. Så det er vel næsten ”full circle”.
Lytter
gerne til Duke Robillard, Jimmie Vaughan, Junior Watson, Tom Waits, Joel Paterson, Little Charlie, Rick Holmstrom. Af de gamle er listen endeløs.
Mht. at spille i andre bands er svaret: Ja, masser. Indimellem er vi en flok som til særlige anledninger samler et  ”Dream team” under navnet Blues Tribunalet. Der sker altid sjove og uforudsigelige ting.
Drømmen med musikken er at blive ved med at spille med så fede folk, som jeg gør nu! Og at få en roadie eller au pair til at skifte strenge.
Andreas fortæller han er til Elektrisk guitar. Jeg er desuden ret glad for
at spille akkustisk på hollowbody/archtop-guitarer som min Harmony H-62.  og ikke mindst Guitarer fra 50’erne er de fedeste! Min Harmony H-62 fra 1954 er den ultimative guitar at spille blues, roots og rock ’n’ roll på. Men at spille på en fuldfed archtop-guitar en hel aften føles noget nær at gå på stranden iført smoking… Så semi-hollow og solid body guitarer har sin berettigelse. Det meste af tiden spiller jeg på en Fender nocaster telecaster, en Gibson ES-335 eller en Gibson Gold Top P-90.
Han holder lige meget af at spille den på de store
scener eller de små intime steder.På spørgsmålet om hvordan det været at lave jeres første cd, svare han: Det har været spændende at prøve at fange den magi som der er tilstede i en live-situation på en optagelse. Vi er nu ved at færdiggøre vores andet album, som jeg er super stolt af og glæder mig til at præsentere for omverdenen. På pladen har vi selskab af et par meget prominente herrer fra USA som repræsenterer det ypperligste indenfor genren. At de har haft lyst til at være med på vores plade er en cadeau af de større. Det bliver SÅ godt når pladen kommer ud!
Andreas kan godt lide at slappe af med at fiske , gerne i åerne skulle der være tid til overs så kan man jo altid skifte strenge.
Af køretøj er det mest tourbus.. fly kan også bruges eller for den sags skyld alt der ikke flyder på havet men drømmen i mange år er en gammel indian chief mc. Men mener at han mangler en hel del gamle amerikanske guitarer før han kaster sig over bilerne .
”Brother” Thomas Birck, pissegammel >40 Bor i København
Lytter til Red Devils, Jimmie Vaughan, Fenton Robinson, The Fabulous Thunderbirds, Jimmy Witherspoon, B.B.King, J.J. Cale, Frank Zappa, Buddy Guy, Otis Rush, Jimmy Reed, Jimmy Smith, Magic Sam, Deep Purple, Ike Turner, Junior Kimborough, Led Zeppelin, Freddie King, Neil Young, O.V Wright, C.W. Stoneking, Queens Of The Stone Age, T-Bone Walker, John Lee Hooker, James Harman, Peter Thorup, Albert Collins, Willie Dixon.
Thomas har tidligere spillet i Tutweiler (med Andreas) Jake Green Band (med Lars)
Stråps Blues Band, Santana Jam (på hammond orgel).
En af hans største drømme
inden for musikken er nok at komme til at spille på det amerikanske blues cruise i det Caribiske øhav, det ku sgu være fedt! Men at spille en blanding af festivaler og klub jobs rundt omkring i Europa er jo i virkeligheden en kæmpe gave, og det gør vi allerede nu. Men det fedeste uanset hvor man spiller henne, er når folk danser til musikken. Så kan det være på et luksus krydstogtskib i USA eller en lille klub i Polen. Så ved man at man har ramt noget i folk, og det er det det hele handler om!
På spørgsmålet om det skal være akustisk eller elektrisk instrument, svare Thomas: Jeg har haft en kontrabas, og jeg skal klart ha en igen! Jeg købte den oprindeligt til Tutweiler bandet, men tog den med over i The Blues Overdrive. Det ku den åbenbart ikke holde til. Men det er en helt anden historie. Der er vist noget på youtube hvor kontraen må bukke under.. Det er ret sjovt! Så indtil jeg får mig en ny kontra er det el-bas.
Thomas har prøvet flere basser, men hans favorit er og bliver 51´P-bassen fra Fender. Den første
elektriske bas. hans er en re-issue der er lavet i Japan engang i 90´erne, men den lyder som en drøm! Thomas er ved at give den et nyt paintjob.
Om Thomas er til små eller store spille steder svare han:  Jeg har spillet for 5-6000 mennesker og ikke tænkt over det, og jeg har været ved at dø af nerver på et spillested oppe i Sverige engang.. tror der var 40 mennesker…
Jeg elsker begge dele, der er en enorm kontrast  imellem de to, og sceneshowet kan være virkelig forskelligt, man skal f. eks huske at når man står
og rocker lidt på en lille scene, kan det slet ikke ses på en stor scene som på en festival, man skal lave langt større bevægelser. Ikke mange tænker over det som publikum tror jeg. Men i The Blues Overdrive har jeg prøvet begge dele lave store festivalkoncerter og spille den samme musik på små scener, det er bare noget med at geare op og ned i forhold til spillestedet.
Mht hvordan det var at lave jeres første cd siger Thomas: Helt fantastisk! Vi arbejder meget med musikken og processerne, både i forberedelserne, indspilningerne og i
mixet. Så det tager tid, men vi er blevet taget rigtig godt imod af et stort set samlet anmelderkorps gennem hele Europa! Og det er noget jeg er super stolt af! Så skide med der kun kommer en hver 5. år, bare vi kan stå 100% inde for den.
Thomas fortæller at han er til biler selvom mc er fedt men der hersker ikke nogen tvivl om at Thomas er til Babes, biler og bajer, derfor kan det jo ikke forbavse nogen at hvis der skulle være noget fritid så drejer det sig om ….. Babes dog
er der lyst til amerikaner bil også Thomas fortæller: Da jeg boede i Chicago for en del år siden, fik en af mine venner en 67´ tandpastagrøn/cremehvid Chevy convertible leveret. Jeg var solgt! Den stod og skinnede om kap med solen i sine helt igennem fantastiske farver! Fik en tur på 10-15 minutter i den og det var SÅ sejt!
Ja jeg drømmer om at få en amerikaner bil en dag.. Jeg er næsten ligeglad med hvilken en det bliver, jeg har kun to krav: Det skal være mindst en V8, og den må ikke køre over 5km
pr liter (det sidste bliver næppe noget problem) Jeg så en gammel Dodge RAM fra 70´erne i Chicago jeg hverken har set før eller siden, den gad jeg godt ha. Så ku jeg også bo i den!