The Hideaway Gang

The Hideaway Gang

En formiddag i maj 2009 Pete Westbrook, Morten Frederiksen og undertegnede ind på Strøget for at spille lidt akustisk rockabilly for hyggens skyld. Dette havde vi gjort mange gange gennem årene, så det var nærmest en tradition; en tradition som vi meget nødigt ville undvære.

Vi havde tidligere sammen med Carsten Jørgensen udgjort The Jumpcats, der stoppede i januar 2006. Siden havde vi alle fået gang i andre bandprojekter dog indenfor andre genrer: Red Light Roosters with Nina D (jazz/blues, Søren og Carsten), Blues Overdrive (blues, Morten) og Hogwash (hillbilly, Pete).

Vejret var dejligt, og vi kom godt fra start med 20’ Flight Rock, That’s Alright Mama og andre velkendte rockabilly standards. Efterhånden samlede der sig en betydelig mængde mennesker, som kun nødigt flyttede sig, når det lille tog med turister skulle forbi.

Som man kan se på billedet ovenfor, var det folk i alle aldre, former og størrelser. Det blev en kanon dag.

Et par måneder senere gentog vi turen, og denne gang var den daværende trommeslager fra Blues Overdrive også med. Det viste sig, at være en god en ide, publikum kunne lide det, og 

kort efter besluttede vi at starte et nyt rockabilly band. The Hideaway Gang var en realitet!

 

Takket være Jesper Petersen (fra Street Cruisers Acc) havde vi hurtigt en hjemmeside kørende med bandfotos og video (en stor tak for det!). Vores første rigtige gig var hos Street Cruisers Acc. Og siden er det gået slag i slag.

 

Til dem, der ikke allerede har hørt os, kan det nævnes, at vi spiller autentisk 50’er rockabilly med en twist af jazz, blues og country. Vores repertoire omfatter både numre, som Elvis, Johnny Burnette, Stray Cats, Brian Setzer har gjort kendte. Men også rigtig mange mindre kendte numre.

 

Vi har for nylig (foråret 2011) indspillet en demo-CD. Check vores Myspace- eller Facebook side ud, hvis du vil høre den. Der er i øvrigt også links til diverse live- optagelser.

 

Rollefordelingen i bandet er følgende:

 

  • Pete Westbrook (forsanger, western guitar)
  • Morten Frederiksen (elektrisk guitar, kor)
  • Søren L. Christensen (kontrabas, kor)

Peter Stryg (trommer).

 

Skrevet af

Søren L. Christensen