J.Tex & The Volunteers

 

J.Tex a.k.a. Jens Einer Sørensen
Jens er født i 1965 i USA, gift for anden gang har en søn på 22 i dag.
Jens gik ud af 10ende fik en handels uddannelse i læder og skind branchen.

I det daglige er Jens selvstændig håndværker hvilket passer fint til musiker delen af hans liv, så han kan tage fri når der skal øves eller han skal ud og spille.
Fritiden når der er lidt af den maler Jens billeder, dette er også en stor del af hans liv og har altid været det.

Hvis vi snakker musiske forbilleder om man så må sige har Jens altid haft et godt øje til Dylan, The Band, Tom Waits og i den stil, før i tiden var det Doc Watson, Dwight Yoakam, Steve Earl, Elvis Costello mfl. Men i dag samler han mere på små brudstykker end på personer som helhed. Finder små finurligheder i musik numre som bruges som solo eller en anderledes måde et instrument bliver brugt på… then do the J.Tex way.

På spørgsmålet om det skal være akustisk eller elektrisk musikken siger Jens, at nu om dage betyder det ikke så meget, men det har været meget forskelligt i lange perioder af hans virke som musiker.
der var fx den lange periode med Steve Earl da han lavede lp’en Train a comming... der blev det hele sgu kun taget seriøst hvis det var akustisk... og sådan har det også været omvendt.. men Jens syntes ikke det er sådan længere... Mht. valget af guitar og banjo  så var det før hen  Martin, Gibson og så videre....
Jens har altid en favorit guitar som han bruger og i øjeblikket er det et gammelt hakkebræt fra 1937 en Broadway fra Epiphone, med en dansk pickup sat på fra midt 40´erne af Walchris...Dansk firma der lå i Virum. Walter Christensen var hans navn... og han var elektro nørd og lavede de fedeste pickupper du kan forestille dig...
Jens er helt klart til de intime steder, det kan være Cafe Bartof som loppen, men når vi en gang i mellem får chancen til de store så tager vi dem og det plejer også at gå rigtigt godt, men det er noget man skal vende sig til. det er en anden måde man skal kommunikere på musikerne imellem, når det er en stor scene end en lille.
Men hvis bare lyden er god så kan det så ment være lige meget om den er stor eller lille..

Drømmen.

Thjaaa Jens syntes det er svært at sige, den har jo været meget forskellig som årene er gået...
Nu tror han det vigtige er at ha nogle gode spillesteder, blive ved med at møde nye publikummer og gøre folk glade når de høre vores musik, så de køber cdér, lpér, caps, t-shirts og vi kan begynde at leve af det vi laver.
det ultimative ville være at fx Danmarks radio/tv ville spille ikke kun os men mere folk/roots og alternativ dansk musik i al almindelighed. Det er som om der kun bliver vægtet pop og mainstream.. Det ville hjælpe gevaldigt på musikken og udbredelsen af de gode bands som faktisk eksisterer derude i den virkelige verden hvis de blev spillet mere i det offentlige rum.
Transport middel.
Da jeg spurgte hvilket transportmiddel, sagde Jens må blive bil... jeg ville slå mig selv ihjel hvis jeg fik en motorcykel, jeg syntes selvfølgelige de er ret seje de der old school cykler....
Mht. amerikaner bil.....Siger Jens hvis en gammel army jeep fra 1964 gælder så har jeg vel. Men ellers ikke.
Pickups var mit store… engang.. men den skulle bruges til arbejde..
Men til teknik og motorer dur jeg sgu ikke. jeg købte en gang en Ford Ranger,.... men den gælder jo absolut heller ikke.

Musisk karriere.
Jens startede som ca. 5-6 årig med at spille og synge. pga en ven til hans mor, Danmarks eneste cowboy den gang, en original gift med moderens amerikanske veninde fra Detroit som tog Jens med til bluegrass jamms og folk koncerter og festivaler. Jens var meget interesseret i alt der var amerikansk da han jo selv er født i USA.

Det har næsten altid været indenfor Amerikana.... Blues/jazz/Country og folk at Jens musik hjerte har været.
Jens startede med et ungdoms blues band, mens de boede i Hellerup, hvor de var 4 gutter hvoraf Jens var den yngste og havde fået en bordeaux farvet les Poul standard Gibson. inden da havde Jens kun spillet på akustisk guitar, men i konfirmationsgave fik Jens en el spade. De spillede et par år. så blev det lidt småt rundt omkring med lidt 80 easy/expermential jazz.
men da Jens så var de der ca. 20 år mødte han en gammel ven som også nød den der amerikanske folk, rock, blues ting og de spillede et par år

Jens tog i 1986 for første gang tilbage til USA for at opleve det land, hvor han blev født. Med kuffert og guitar begyndte turen i Nashville Tennessee, hvor han hurtigt fandt både job og sted at bo. Efter kort tid traf han kunstneren John Heiner, og gennem et år rejste de sammen rundt i sydstaterne. De arbejdede som cirkusmalere om dagen og de sene nattetimer gik med at spille musik og feste med oldtimers og ligesindede, som synes at befinde sig i kølvandet på de omrejsende tivolier.

I 1988 studerede Jens billedkunst på div. kunstskoler, sideløbende med musikken. 1989 gik med at rejse rundt i Europa hvor han og en kammerat fandt det let at overleve ved at spille på gader og stræder.

Efter den lange tur rundt i Europa, besluttede de sig for at bosætte sig et par år i Toscana, men manglede startkapital gjorde at der kom en afstikker til de grønne øer i Nordatlanten, og på Færøerne kørte de lastbiler et halvt års tid hvor arbejdet lønnede sig så godt at de kunne rejse tilbage til Italien med gode penge på lommen. Syd for Firenze i byen Pieve a Nievole, lejede de en villa hvorfra de kørte rundt i hele regionen og fandt små fantastiske byer, spillede på gaden, solgte hjemmelavede kassettebånd, trykte T-shirts og deltog i flere Buskers festivaler og vandt en del priser.

Siden hjemkomsten fra Italien til Danmark, har Jens gentagende gange været tilbage i USA og de støvede landeveje. Det er også herfra han henter inspirationen og historierne til sine sange.
Om hvordan Jens mødte nuværende ”The Volunteers” fortæller han:

Jason vores trommeslager mødte jeg gennem en skøn svensker og hans danske kone som boede i samme ejendom som mig på Østerbro. Svenskerens kone havde en kusine som blev gift men en amerikaner og det var Jason... og vi blev straks venner og begyndte at spille sammen.. jeg havde en periode hvor jeg spillede mest solo efter min første lp "Lost between Clouds of tumbleweeds and space " og stod faktisk og manglede en trommeslager.
Ida har jeg spillet sammen med når jeg ind i mellem har spillet sammen med My Bubba & Me sov var deres bassist. og da Frank Borgaard trådte ud af bandet var det helt heldigt jeg kom i tanke om Ida der var lige ved at blive færdig med konservatoriet, og havde masser af tid til at øve op... føj det er altså hårdt at få nye folk med i et velspillende orkester hvis det bare skal fungerer lige fra day one.. men det gik.
Jason Lance Bedard blev født i en lille by i Oregon, USA, hvor han startede med at spille trommer i en ung alder. Jasons første band bestod af ham selv på trommer, hans far på guitar samt hans mor på bas. Sammen spillede de coverudgaver af klassiske rock og countrysange. De nåede sammen kun at spille et gig – og det var i et familiemedlems garage!

Siden da har Jason spillet rundt omkring i verden i mange forskellige sammenhænge!

Ida Hvid er vokset op som plante- og kvægavler på et økologisk jordbrug langt ude på landet med skove, marker, heste og køer. Som barn spillede hun klaver og kirkeorgel, men som 20-årig fik hun mulighed for at låne en kontrabas- og forelskede sig med det samme i instrumentet og dets varme klang. Et lokalt bigband manglede en bassist, og her grundlagdes Idas passion for swing og old school jazz. Imidlertid bød der sig nye eventyr med rejser over 

land og vand til sydligere himmelstrøg. Tilbage i det nordlige købte hun en svensk slæbebåd i Stockholm, sejlede til København og lagde til i Christianshavn. Herfra indgår Ida i en række musikalske sammenhænge fra mindre jazz-konstellationer til bigbands, pop og singer/songwriter-projekter. Sammen med country-duoen My Bubba and Mi mødte hun J.Tex, og faldt med det samme for hans rå og swingende guitarspil.

Ida Hvid er uddannet ved Rytmisk Musikkonservatorium, juni 2012, og udover J.Tex and the Volunteers, spiller hun blandt andre med Niels Jørgen Steens Monday Night Bigband, Steen Holkenov og Kira Martini, Clara Bryld, Una Skott, Bonnie Denise og New Music Orchestra.

Du kan finde Jens og de andre på www.jtexthevolunteers.com
Jeg kan mere end varmt anbefale at købe deres musik og ikke mindst at se dem live..det er en sand fornøjelse for sjælen.
Husk at læs de fantastisk fine anmeldelser deres plader har fået.
Malerierne i artiklen er lavet af Jens

Diskografi

Tumbleweed, Space & Timber, 2005.
J.Tex limited edition, 2006.
Lost Between Clouds Of Tumbleweed & Space, Heptown, 2007.
One Of These Days, Heptown Records, 2008.
Misery, Heptown Records, 2009.
Merry Christmas “Single”, Heptown Records, 2011.
House On The Hill, Heptown Records, 2012

Ps.                                                                                 Artikel af JP

Der kommer snart en ny single, og vi håber på den kommer på lp og bagsiden bliver en overraskelse med lyde og lidt live fra Cafe Bartof... Mvh.
Jens.